Restorāns "Neptūns" ir pievilcīgs gan ar ēdienkarti, gan vietu, gan interjera omulību
Jānis Vilnītis, autora foto
Ja vienā pilsētas galā pie jūras ir lieliskais restorāns 36. līnija, tad otrā Jaunķemeros - ne mazāk lieliskais Neptūns.
Šī restorāna jaunieguvums ir grila meistars pavārs Ruslans Ņikiforovs, kurš tāpat kā daudzi lieliskie amata meistari savu specialitāti ieguvis jau gēnu līmenī. Viņa vecmāmiņa un vectēvs Jūrmalā jau bijuši šefpavāri, tāpēc viņš pats to nemanot nonācis līdz šim arodam. Kad bērnībā viņam ieteikuši šo amatu, viņš to pilnībā noraidījis, bet dzīve šai ziņā mēdz izspēlēt jokus. Nu apmēram desmit gadus Ruslans strādā par pavāru. Pirms Neptūna deviņus gadus strādājis daudzu pilsētas viesu un arī pašu jūrmalnieku iecienītajā kafejnīcā Jomas 53, tad meklējis klusāku, mierīgāku darbu.
Pie izslēgta diktofona Ruslans atzina, ka pavāra darbā galvenais ir mīlestība, ar kādu tu attiecies pret to, ko dari. Ja kas nepatīk, tad labāk to nedari nekas labs tur nesanāks...
Neptūns viņaprāt ir pievilcīgs gan ar savu ēdienkarti, gan ar faktu, ka tas ir viens, ja ne pats vecākais strādājošais restorāns Jūrmalā jau no 1967. gada. Vieta ir brīnišķīga (pie pašas jūras un ar savu auto stāvvietu) un arī ēdiens gan grilla, gan salāti, gan deserts (ieteicams izmēģināt desertu Neptūns). Un kur tad vēl atmosfēra... iekštelpās atjaunots sākotnējais interjers, kas vakaros, jo sevišķi uzstājoties mūziķiem, rada tādu omulību, ka mājās braukt negribas.
Šajā reizē piedāvājam grilētu sviesta zivi Neptūna gaumē. Vienkārši, ātri un garšīgi (pat man, kas zivis neēd :) ).